De geschiedenis van Jos Poell

Er is maar weinig bekend over de bakkerijtraditie van Jos Poell. We weten dat maar liefst zeven generaties bakkers aan elkaar de recepten en kneepjes van het vak hebben doorgegeven. Vanaf het begin in 1772 waren de ovenverse producten een succes. Jos Poell werd al snel een begrip in Weert en ver daarbuiten. Maar meer weten we niet. Onze bakkers hadden geen tijd om de verhalen door te geven. En nog steeds hebben ze dat niet eigenlijk. “Kwaliteit kent geen tijd” roepen ze steevast als je ergens naar vraagt. Dan laten we ze maar, er moet immers gebakken worden om aan de vraag naar ovenverse producten te kunnen voldoen. En ovenvers zijn onze producten altijd. Van luchtige pasteitjes tot krokante toastjes: onze bakkers zorgen ervoor dat alles zorgvuldig wordt bereid.

Oprichting

Familie Poell begint als beschuitbakker in Weert.

Weerter Beschuit Fabriek

De Weerter Beschuit Fabriek wordt opgericht door Josephus Poell. Jos Poell vestigt zijn naam als industriële beschuitbakker.

Formele oprichting

Inschrijving van de firma Jos Poell bij de Kamer van Koophandel.

Waaierwafels

Jos Poell start met de productie van waaierwafels. Hiervoor ontvangt het bedrijf de licentie voor de receptuur van de Gebroerders Vidilles uit Parijs.

Toast

Jos Poell start met de productie van toast.

Graafschap Hornelaan

Bouw van het magazijn op de Graafschap Hornelaan. Het magazijn in het stadscentrum wordt te klein.

Pastei

Jos Poell start met de productie van pastei.

Verhuizing kantoor

Verhuizing van het kantoor in het stadscentrum naar een nieuw kantoor bij de productie op de Graafschap Hornelaan in Weert.

De Hapjesfabriek

Aanbouw van de Hapjesfabriek. De Hapjesfabriek is een nieuw concept met kant en klare bladerdeeg quiche hapjes.

Hofleverancier

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” te verlenen aan Jos Poell B.V. bij gelegenheid van de viering van het 175-jarig bestaan.