Mini Pasteitjes met gele room & aardbeien

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Mini Pasteitjes met gele room & aardbeien

Een pasteitje met ragout kennen we natuurlijk al, maar wist je dat je het ook kunt vullen met zoete ingrediënten? Dat gaat erin als zoete koek!

Ingrediënten

Jos Poell mini pasteitjes vierkant
1 vanillestokje
400 ml melk
4 eidooiers
80 gram suiker
30 gram maizena
25 gram boter
500 gram aardbeien
½ bos munt

Bereidingswijze

  1. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  2. Doe de melk in een pan, voeg het vanillestokje en het merg toe. Breng langzaam aan de kook. Haal van het vuur, dek af met een deksel/bord en laat de vanille circa 15 minuten intrekken in de warme melk.
  3. Klop de eidooiers met de suiker in een kom tot ze een lichte kleur hebben. Meng de maïzena erdoor.
  4. Haal het vanillestokje uit de melk en breng de melk weer aan de kook.
  5. Schenk ongeveer 1/3 van de hete melk over het eimengsel. Klop goed door en schenk het mengsel dan terug in de pan. Breng het wederom aan de kook, roer goed door. Tip: neem ook goed de zijkanten van de pan mee.
  6. Haal van het vuur, schenk de crème in een schone kom. Laat circa 10 minuten afkoelen, zodat het nog steeds warm is – maar niet kokend heet.
  7. Meng de boter erdoor. Dek de crème af met huishoudfolie en laat volledig afkoelen. Voor gebruik verwijder je het vanillestokje en klop je de vanilleroom los.
  8. Vul de mini pasteitjes met de gele room.
  9. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in kwarten. Doe de aardbeien in een kom en vermeng deze met fijn gesneden munt.
  10. Vul de mini pasteitjes verder af met het aardbeien en munt mengsel. Garneer af met een topje van de munt en een beetje poedersuiker.