background-2

Ragout

Ragout is een traditioneel gerecht dat altijd uitgaat van een basisrecept. We leggen je op deze pagina uit hoe ragout in grote lijnen wordt gemaakt. Voel je vrij om de stappen volledig naar eigen hand te zetten om je eigen recept voor ragout te creëren! Waar je ook voor gaat, ragout is altijd heerlijk in combinatie met een luchtig pasteibakje van Jos Poell.

pasteitje met champignon ragout

Het traditionele recept voor ragout

Als voorbeeld nemen we hier de grote lijnen voor de bereidingswijze voor ragout met champignons, maar natuurlijk kun je hier allerlei ingrediënten aan toevoegen, zoals kip of kalfsvlees. Het gehele recept voor ragout bekijk je hier.

  1. Je begint met het bakken van champignons in boter, waarna er bloem overheen wordt gestrooid. Hiermee maak je een zogenaamde roux: een dikke consistentie wat de basis is voor elke ragout.
  2. Hierna wordt de bouillon toegevoegd, beetje bij beetje, zodat dit goed wordt opgenomen.
  3. Kruiden en andere ingrediënten worden nu bij de dikke ‘saus’ toegevoegd.
  4. Voilà! De ragout is klaar en kan geserveerd worden in de pasteibakjes van Jos Poell.

Laat je verrassen met niet-traditionele recepten

Je kunt het traditionele recept voor ragout natuurlijk helemaal naar je eigen hand draaien, door verschillende kruiden en andere ingrediënten toe te voegen. Wij hebben allerlei recepten op onze receptenpagina staan, waarmee je in een handomdraai een heerlijk gerecht klaarmaakt. Haal bijvoorbeeld inspiratie uit de volgende recepten voor ragout:

Welk recept ga jij maken?

Ga jij aan de slag met het maken van een recept voor ragout? Wij zijn heel benieuwd wat je ervan vond! Stuur ons een e-mail naar info@jos-poell.nl en/of tag ons met #jospoell op social media. Mocht je je eigen creatie gemaakt hebben, zijn we hier natuurlijk ook erg benieuwd naar. Wie weet komt jouw recept voor ragout dan wel op onze website te staan!

Bekijk onze producten
pasteitje met champignon ragout
overlay-7
leafstomaatillustratie 1illustratie 2illustratie 3